Versura

Blogsite met zakelijk, financieel en ander nieuws

Let hierop bij het kopen van een bedrijfswagen

Veel bedrijven hebben een bedrijfswagen nodig om hun taken beter uit te kunnen voeren. Niet alleen zijn bedrijfswagens er voor het vervoeren van personeel, maar ook voor goederen of gereedschap en nog veel meer. Ben jij op zoek naar de ideale bedrijfswagen? Lees dan eerst deze blogpost vol met handige tips!

Nieuwe bedrijfswagen óf occasion

Allereerst is het goed om na te denken over je budget. Een geheel nieuwe wagen kopen, kan best een behoorlijke investering zijn. Als beginnend ondernemer moet je je afvragen of je zo’n grote investering wel meteen moet willen. In sommige gevallen kan het slimmer zijn om te kijken naar een mooie occasion. Deze zijn vaak nog in prima staat en soms zelfs maar een paar jaartjes oud. De kans is groot dat je tussen het ruime assortiment aan occasions je droomauto zult vinden. Droom jij bijvoorbeeld van een Mercedes Benz Sprinter of ga jij liever voor de populaire Renault Trafic occasion? De keuze is aan jou!

Let op deze praktische zaken

Veel mensen zijn geneigd om naar het uiterlijk van de auto of bedrijfswagen te kijken tijdens hun zoektocht. Natuurlijk snapt iedereen dat het oog ook wat wil, maar aangezien een auto gebruikt zal worden als gebruiksvoorwerp voor het vervoeren van mensen en voorwerpen, is het zeer belangrijk om op praktische aspecten te letten. Denk aan de veiligheid van de wagen en hoe zuinig hij rijdt bijvoorbeeld. Daarnaast is het verstandig om goed te letten op de staat van de auto. Sommige dealers controleren de wagens uitvoerig voordat ze een nieuwe eigenaar krijgen en anderen doen dit niet of nauwelijks. Daarom is het altijd belangrijk om zelf goed op te letten en een proefrit te maken. Eventueel kun je iemand met je meenemen die verstand van auto’s heeft. Zo weet je zeker dat er niets mankeert aan je nieuwe bedrijfswagen en jij niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Auto in een keer kopen óf leasen

Heb jij een mooie bedrijfswagen op het oog die nét iets boven je budget ligt? Dan kan het misschien nog een optie zijn om zakelijk leasen te overwegen. Dit wordt ook veel gedaan bij tweedehands wagens. Zo kun je toch de auto van je dromen rijden en houd je nog voldoende budget over om te kunnen investeren in je onderneming. Kijk vooral even online en vraag naar de mogelijkheden bij het bedrijf waar je je toekomstige wagen hebt gezien. Heb jij je auto eenmaal aangeschaft, dan is het nog belangrijk om te kijken of je bedrijfswagen wel goed genoeg beveiligd is. Vaak werken de ouderwetse hangsloten toch het beste hierbij.