Versura

Blogsite met zakelijk, financieel en ander nieuws

Altijd een auto voor de deur

Je wil een auto, maar hebt op dit moment niet het budget voor zo’n uitgave. Klinkt dit bekend? Wees niet getreurd; er zijn alsnog een aantal opties. Heb je weleens nagedacht over financial lease, of juist over de financiering auto? En misschien een beknoptere manier om die vraag te stellen: heb je weleens rondgeneusd bij Findio?

 

Leasen VS financieren

 

Zowel een auto leasen als financiering auto gaan over het helpen van een klant om een auto voor de deur te hebben zonder direct het hele bedrag te hoeven betalen. Het werkt allebei net even anders; het is een beetje alsof je een huurhuis met een koopwoning met hypotheek vergelijkt. Het leasen van een auto is als het huren van een auto, maar dan op een permanentere en meer betrouwbare basis. Je betaalt een maandelijks bedrag, en hier krijg je een voertuig voor je deur voor terug. Ook is er een oplossing als diezelfde auto een paar dagen de garage in moet; dan staat er binnen een paar uur een vervangend voertuig voor de deur. Bij het financieren van een auto moet je je dus een hypotheek voorstellen, maar dan op een auto. De auto wordt van jou, en het bedrag word je ‘voorgeschoten’ door een bedrijf als Findio. Vervolgens betaal je elke maand een premiebedrag met rente die van tevoren is afgesproken en die is gebaseerd op een aantal factoren (zoals schulden, maar ook vorig rijgedrag), en zo betaal je stukje bij beetje het bedrag van de auto terug aan het bedrijf waarbij je hebt geleend. Het grote verschil is dat aan het eind van het proces van financiering de auto ook van jou is, en bij leasen zul je nooit zelf een auto bezitten (maar misschien is dat juist wat je wil). 

 

Wikken en wegen 

 

Een keuze als deze zou niet licht gemaakt moeten worden; alles moet overwogen én heroverwogen worden. Het is van groot belang dat je je alsnog beseft dat, ook al is het geen grote uitgave in één keer, dit alsnog een grote uitgave betreft. Het is een maandelijks bedrag wat je wel elke keer weer voor elkaar moet krijgen, anders heb je alsnog geen auto. Ook komen er bepaalde onderhoudskosten en brandstofkosten bij een auto kijken. Zijn dat uitgaves waar je klaar voor bent?

 

Een auto voor de deur kan dus op allerlei manieren, en dit zijn er slechts twee. Doe je onderzoek, overweeg, heroverweeg, en dan maak je nooit de foute keuze.